onsdag 20 juni 2007

Kool-Aid + Fabel = ?
I tried dyeing some yarn today for the first time. I used four packages of Kool-Aid for 100 grams of yarn. I had bought two balls of the very affodable Fabel (21 swedish kronor for one 50 gram ball!), but it's 75 % superwash wool and 25 % polyamid so I didn't know how it would work.
So far it's looking good. Hanging to dry in the bathroom.

9 kommentarer:

Dödergök sa...

Väldigt snyggt må jag säga!
Undrar hur färgäkta det blir.

Ida sa...

Du får redovisa resultatet sen. Jag har ännu inte färgat garn. Förutom det jag växtfärgade som liten...
Ses vi något i sommar?

Anna sa...

Hej Joanna,
Det ser kul ut med färgningen och det verkar ju funka ypperligt fast det är blandgarn!
Mvh
Anna

Joanna sa...

Ja, jag trodde att färgen inte skulle ta oredentligt, att de skulle bli blekare, men än så länge verkar det bra. Efter att jag haft burken klart i micron och skulle skölja ur garnet var vattnet helt klart och ursköljningsvattnet likaså! Inte alls som när man tvättar ur hårfärgningsmedel ur håret, vilket bådar gott.

yarnia sa...

Det ser ut att bli riktigt snyggt, din färgning. När jag först öppnad upp din blogg trodde jag att första bilden visade sådant där tuggummi som poppar i munnen! Kul när jag tittade lite mer och såg vad bilden egentligen föreställde.

Elin sa...

Gulle dig...
Coolt garnet verkar bli, ser framemot att se något stickat med det.
Kommer att sakna dig oxå, känns som jag bara har semester och kommer att träffa dig/er på måndag igen. Knasigt värre... Glad midsommar på er, hoppas att det blir lite sol iaf! Kramar

Ida sa...

Jag är hemma igen i början av juli, så det måste väl gå att ordna med en träff eller flera. Det låter lyxigt med studieresa till Teneriffa!

Ilsefin sa...

Vad fint det blev! Jag har några påsar Kool-Aid som ligger och väntar på att jag och några stickkompisar ska samla mod att experimentera lite. Ska bli kul att se ditt garn uppstickat sedan!

Sandra sa...

Var kan man hitta dessa Kool-Aid påsar? Blev sugen att pröva...