fredag 27 juni 2008

semester

Ha!
Äntligen semester. Fyra veckor ledigt. Massor av tid till stickning. Eller? Jag har i alla fall varit och skaffat lite nytt garn. 

Det här ska bli en February Lady Sweater. Mönstret som Pamela Wynne (Flint Knits) har arbetat om till en vuxenkofta, byggd på Elizabeth Zimmermanns orginal Fabruary Baby Sweater. Jag har 400g och tänker sticka med dubbelt garn för att få en hyfsad masktäthet. 

Det här lingarnet tänkte jag skulle bli en tunika eller tröja. Inte säker än. Jag har inte provat Drops lin innan så det ska bli intressant att se hur det är. Jag har hört att det ska vara lite bösigt. Visst blev fotot bra? Det brukar vara stört omöjligt att fota svarta garner och få det snyggt och riktigt svart. Fotogeniskt är garnet i alla fall.

Och så en färdig kofta:

Mönster: Insvängd dropskofta i Alpaca. Drops 97 - 18
Garn: Drops Alpaca
Stickor: 3,5 mm

Rullade sig överallt innan jag blockade den. Annars helt ok. Gör jag en till blir det nog en rätstickad kant längst ner och rak ärm, inte utsvängd.

2 kommentarer:

Elena sa...

Finfina koftor och tröjja du stickat senaste tiden! Den där gröna koftan som du gjort har jag länge funderat på själv. Ännu inte stickat plagg i Drops Alpaca, endast sjalar, men din kofta ser väldigt mysig ut.

Monica Hansen sa...

Fin kofta!