söndag 11 februari 2007

the fake beret hat

Not that the demand has been enormous, but a few people wanted to know how I made the hat. I didn't have any pattern, but a few pictures to look at. I used a circle needle (4,5 mm) and at the end dpns.
Karisma yarn from Garnstudio, 92 stitches. started with the dark colour,
Row 1 knit
Row 2 - 5 purl.
Row 6 - 11 knit in white.
Row 12 dark colour knit.
Row 13 - 16 dark colour purl.
Repeat until the 6th dark stripe. then on the first and last white row increase every 7th stitch.
Knit one dark row, purl the next four dark rows and then decrease the following first and last white row with a suitable number of stitches (I can't remember exactly).
Repeat the decreasing so that the top of the hat becomes flat.
End with a white row.
Don't know if this is much help.

4 kommentarer:

Anonym sa...

The beret and the socks are great. All of the items are fun! What are the fabrics? Wool? Cotton? Synthetic?
Bernard

Strumpstickan sa...

Supertack!

Maria sa...

Hej Joanna!
Har funderat på dragspelsbaskern ett tag, och nu ska jag göra slag i saken! Hittade din beskrivning och det funkar säkert jättebra som hjälp. Bara för skojs skull kollade jag översättningsfunktionen som finns i Office 2007, det var rena humorterapin! Jag uppskattade särskilt "lägenheten" på slutet, hi hi... ;-)
Nu förstår jag varför en del bruksanvisningar är helt omöjliga att förstå...

Tack för din beskrivning!
Hälsningar
/Maria

Här kommer hela den automatiska översättningen, inte för att jag tror att någon stickare har nytta av den, utan bara för att den är rolig:
"Inte att begäran har varit jättelik, men några folk, önskade att veta hur jag gjorde hatten. Jag hade inte några att mönstra, men några föreställer för att se. Jag använde en cirklavisare (en mm 4.5) och på avslutadpnsna. Karisma garn från Garnstudio, 92 syr. startat med mörkret färga, ro 1 rät maska ror porlande 2 - 5. Ro rät maska 6 - 11 i vit. Ro 12 som mörkret färgar rät maska. Ro 13 - mörker 16 färgar porlandet. Repetition till det 6th mörkerband. därefter på den första och sist viten ro förhöjning som varje 7th syr. Rät maska ett mörker ror, porlar de nästa fyrana som mörkret ror, och därefter ror minskning efter den första och sist viten med ett passande numrerar av syr (jag inte kan minnas exakt). Repetition minskningen, så att det bästa av hatten blir lägenheten. Avsluta med en vit ror."

Anonym sa...

Tak for en interessant blog